UPDATE: Storck komt met update over transfer naar Hertha Berlijn

UPDATE: Storck komt met update over transfer naar Hertha Berlijn

06-05-2019 13:14 Laatste update: 13:14
5

De succesvolle passage van Bernd Storck bij Royal Excel Moeskroen blijft beperkt tot (minder dan) één seizoen. De straffe prestaties van de Duitser zijn ook in de Bundesliga niet onopgemerkt gebleven. Hertha BSC zal Storck volgend seizoen de kans geven als hoofdcoach.

Dat is althans wat Le Soir meldt op zondag. De huidige trainer van Hertha, Pal Dardai, kondigde enkele weken geleden aan dat hij er na dit seizoen mee ophoudt in Berlijn. Lang heeft Hertha niet moeten zoeken naar een opvolger, want Storck zou de fakkel dus overnemen. Storck heeft een verleden bij Hertha: hij begon zijn trainerscarrière, weliswaar als T2, bij de club uit de hoofdstad.

Als de deal officieel rond geraakt, komt er een einde aan het succesvolle bewind bij Moeskroen. Storck nam pas begin september over in Henegouwen, nadat Frank Defays de deur werd gewezen. Onder de vleugels van de oud-bondscoach van Hongarije floreerde Moeskroen als nooit tevoren.

Voornamelijk de prestaties in 2019 waren straf: in de reguliere competitie zette het ongeslagen Moeskroen toen de beste reeks neer van alle teams. Daarna bleek de kaars wel uit in Play-Off 2. In zes wedstrijden sprokkelden Les Hurlus slechts één puntje.

Update 12.15: Tegenover het Duitse Morgen Post heeft Bernd Storck gereageerd over zijn vertrek richting Hertha Berlijn. De trainer ontkent het hele verhaal. "Ik heb met niemand gesproken en ik heb niemand gehoord. Van het verhaal dat ik trainer van Hertha Berlijn ga worden, is helemaal niets aan", gaf hij aan.

Update 06/05, 13.14: Bernd Storck heeft na de overwinning tegen Zulte Waregem een update gegeven over zijn mogelijke overgang naar Hertha Berlijn. De coach zal snel met uitsluitsel komen. "Woensdag vertel ik meer", sprak de coach van Moeskroen geheimzinnig. Het ziet er echter naar uit dat een transfer naar de Duitse club er alsnog aan zit te komen.