Witsel en co mogen titel nagenoeg vergeten, Dortmund geeft zege weg

04-05-2019 20:39

Borussia Dortmund moet de titel in de Bundesliga zo goed als zeker aan Bayern München laten. De ploeg van Axel Witsel gaf zaterdag op bezoek bij Werder Bremen een 0-2 voorsprong uit handen: 2-2. Met twee duels te spelen staat Der Rekordmeister nu vier punten los.

Bayern won eerder op de dag met 3-1 van Hannover 96, waardoor Dortmund wist dat het aan de bak moest. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht door treffers van Christian Pulisic en Paco Alcácer in de eerste helft.

In een tijdsbestek van vijf minuten ging het echter helemaal mis voor Dortmund, dat dit seizoen nog lange tijd koploper was in Duitsland. Kevin Möhwald maakte in de zeventigste minuut de aansluitingstreffer voor Werder, maar dat doelpunt kwam voor een groot deel op conto van Roman Bürki. De doelman liet de bal door zijn benen glippen. Niet veel later had hij geen antwoord op een inzet van Claudio Pizarro van dichtbij.

Zo ontneemt Werder daarmee het laatste beetje hoop van Dortmund. Die Schwarzgelben spelen nog tegen Fortuna Düsseldorf (thuis) en Borussia Mönchengladbach (uit). Bayern treft Red Bull Leipzig (uit) en Eintracht Frankfurt (thuis) en heeft aan één overwinning genoeg.