'Barcelona neemt afscheid van Vermaelen en wil terugkoopoptie activeren'

'Barcelona neemt afscheid van Vermaelen en wil terugkoopoptie activeren'

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 20:30za 04-05-2019 om 20:30

FC Barcelona wil Marc Cucurella komende zomer terughalen naar Camp Nou. Toch is het nog onduidelijk wat de intenties zijn van de Catalanen met de twintigjarige verdediger annex middenvelder, meldt Marca zaterdag.

Barça verhuurt Cucurella dit seizoen aan Eibar en daar maakt hij een sterke indruk. De nummer dertien van de Primera Division heeft een optie tot koop bedongen van één miljoen euro, maar de Spaanse kampioen zal daarop reageren door meteen de terugkoopoptie van vier miljoen te lichten.

Of Cucurella komend seizoen te bewonderen valt bij Barça, is desondanks onduidelijk. Hij zou een rol als stand-in van Jordi Alba op zich kunnen nemen. Maar met zijn goede prestaties bij Eibar heeft de linkspoot ook de interesse gewekt van Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en AC Milan. Het laatste woord is aan Barça-coach Ernesto Valverde, zo weet Marca.

Cucurella was in dertig duels dit seizoen goed voor één goal en twee assists. Barça lijkt nog een stand-in voor Alba te zoeken. Thomas Vermaelen vertrekt, terwijl ook jongeling Juan Miranda elders vlieguren moet gaan maken. Onder meer Ajax zou interesse tonen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Cucurella het niveau van Barcelona nu al aan?

(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws