Bolasie is straks weer weg: Zijn loon van bij Everton kunnen wij niet overnemen

Bolasie is straks weer weg: "Zijn loon van bij Everton kunnen wij niet overnemen"

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 16:03za 04-05-2019 om 16:03

Voor RSC Anderlecht verloopt Play-Off 1 dramatisch. Na zes speeldagen wacht het nog steeds op een eerste overwinning. Ook winteraankoop Yannick Bolasie kon nog geen potten breken. Zo lijkt zijn avontuur in Brussel op een sisser af te lopen.

Bolasie komt sinds januari op huurbasis uit voor Anderlecht. Op de vraag of de Congolees van Everton FC ook volgend seizoen nog in het Astridpark vertoeft, heeft Frank Arnesen een duidelijk antwoord. "Neen, dat wordt onmogelijk", vertelt de technisch directeur van Anderlecht in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Waarom dat onmogelijk is, legt Arnesen even uit. "Zijn loon van bij Everton kunnen wij niet overnemen", klinkt het simpelweg. Bolasie keert dus terug naar Liverpool in de zomermaanden. Voorlopig kwam hij dertien keer in actie voor Anderlecht, waarin hij vier doelpunten wist te maken.

Bolasie zal overigens niet de enige vertrekker zijn bij paars-wit. Meer nog, normaal gezien zal er een ware leegloop plaatsvinden in de komende mercato. Momenteel telt de A-kern van Anderlecht 32 spelers, met ook nog eens tien verhuurde jongens. Volgend seizoen wil Arnesen echter naar een kern van 25. Dat zou betekenen dat minstens zeventien spelers (moeten) vertrekken.

Poll

Moet Anderlecht Bolasie proberen houden volgend seizoen?

(244 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws