Samatta zwaait met lof nu titel dichterbij is dan ooit: Clement is een genie

Samatta zwaait met lof nu titel dichterbij is dan ooit: "Clement is een genie"

04-05-2019 15:46
3

KRC reikt nu toch écht de hand uit naar de vierde landstitel uit de clubhistorie. Na een overtuigende 4-0-overwinning tegen Royal Antwerp FC hebben de Limburgers er weer drie punten bij. Toch weigert Aly Samatta op de zaken vooruit te lopen.

"Het is nog te vroeg om al te spreken over de titel", schuift de topschutter de druk meteen van zich af bij Het Nieuwsblad. "We focussen uitsluitend op de volgende tegenstander. Er is ook geen sprake van enige vorm van titelstress. We weten dat het nog niet afgelopen is. We hebben nog altijd een berg die we moeten beklimmen."

"Voor de buitenstaanders lijkt de titel dichtbij, maar voor ons is die écht nog ver weg, hoor", verzekert Samatta. "We moeten nog niet aan het einde beginnen te denken, maar aan onze volgende uitdaging op het veld: Club Brugge." Blauw-Zwart is de enige overgebleven concurrent van Genk, al staat het momenteel wel op negen punten (met een wedstrijd minder gespeeld, weliswaar).

Architect Clement
Samatta speelde opnieuw een erg sterke partij tegen Antwerp. De Tanzaniaan bedankt één man uitvoerig voor zijn geweldige seizoen: trainer Philippe Clement. "Ik moest constant vrijlopen om zo voor ruimte voorin te zorgen. Ik moet daarom ook de coach bedanken. Philippe Clement is een genie. Hij kijkt nauwkeurig naar elke tegenstander en legt ons dan hun zwakke plekken uit", klinkt hij lyrisch.