Dramatische CL-generale voor negental van Spurs: late nederlaag tegen Bournemouth

04-05-2019 15:23

Tottenham Hotspur heeft niet bepaald vertrouwen getankt voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van woensdagavond. De Londenaren konden zich tegen middenmoter Bournemouth definitief verzekeren van Champions League-voetbal komend seizoen, maar eindigden met negen man en verloren in de blessuretijd dankzij Nathan Aké.

In de eerste helft kreeg Tottenham, spelend zonder de geblesseerde Jan Vertonghen, nochtans meerdere uitstekende kansen om de score te openen. Lucas Moura en Dele Alli roken aan de 0-1, maar de pas negentienjarige Premier League-debutant Mark Travers hield Bournemouth op de been met een reeks bijzonder fraaie reddingen.

Vlak voor en vlak na de rust ging het helemaal mis voor de gasten uit Noord-Londen. De zichtbaar gefrustreerde Heung-Min Son, die het heenduel met Ajax moest missen vanwege een schorsing, liet zich provoceren door Jefferson Lerma. De Colombiaan ging met veel plezier naar het gras: rood voor Son. Spurs-manager Mauricio Pochettino reageerde door Juan Foyth en Victor Wanyama halverwege in te laten vallen voor Toby Alderweireld en Eric Dier, die allebei met geel stonden en dus een gevaar vormden. Uitgerekend Foyth mocht na welgeteld twee minuten Son gezelschap gaan houden: de Argentijn kreeg rood na een schandalige tackle op Jack Simpson.

Bournemouth had nog ruim veertig minuten om het negental op de knieën te dwingen, maar wist zich geen raad met de numerieke meerderheid. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks: tien minuten voor tijd moest Hugo Lloris pogingen van Jordon Ibe en Lys Mousset onschadelijk maken, maar de Fransman hield zijn doel schoon. Pochettino besloot om de 0-0 te consolideren. In de blessuretijd viel de 1-0 alsnog, dankzij een kopbal van Aké.

Tottenham blijft dankzij de late nederlaag aan de Zuid-Engelse kust op 70 punten, met nog één wedstrijd te spelen. Concurrenten Chelsea, Arsenal en Manchester United staan op respectievelijk twee, vier en vijf punten afstand, maar komen alle drie zondagmiddag nog in actie. De Spurs spelen woensdagavond in Amsterdam en sluiten het Premier League-seizoen op zondag 12 mei af met een thuiswedstrijd tegen Everton.