Antwerp wil verder doorgroeien naar de top: 'Bouw van tribune start deze zomer'

Antwerp wil verder doorgroeien naar de top: 'Bouw van tribune start deze zomer'

04-05-2019 14:24
8

Royal Antwerp FC heeft de laatste jaren een gedaanteverwisseling ondergaan. Van het vagevuur van Eerste Klasse B naar Play-Off 1, met een heel nieuwe omkadering, spelersgroep én infrastructuur. Aan dat laatste punt wordt deze zomer verdergewerkt.

Paul Gheysens maakte aan het begin van dit seizoen bekend dat Antwerp zo snel mogelijk in een compleet vernieuwde Bosuil wil voetballen. De voorbije maanden zorgde het administratieve plaatje dan wel voor enige vertraging, volgens Het Nieuwsblad gaan de werken na afloop van de huidige PO1-campagne opnieuw van start.

Nadat Ghelamco eerder al een gloednieuwe tribune 1 neerpootte, is het straks de beurt aan tribune 4, achter het doel. Die is nu eigenlijk niet meer functioneel. De bedoeling van Gheysens is om daar een nieuw gebouw neer te zetten, met zitplaatsen, maar ook met faciliteiten voor de jeugd, zoals kleedkamers en dergelijke.

En wat dan met de legendarische tribune 2? Ook die zou er moeten aan geloven. Dat zal echter pas voor het seizoen 2020-2021 zijn, claimt HNB. Zo kunnen de nostalgische Antwerp-fans volgend seizoen dus voor het laatst genieten vanop hun oeroude zitplaats.