Veljkovic heeft ook voor de KBVB fiscaalvriendelijke contracten opgemaakt

"Veljkovic heeft ook voor de KBVB fiscaalvriendelijke contracten opgemaakt"

04-05-2019 11:30
11

De KBVB voerde maandenlang een eigen onderzoek naar matchfixing in de Jupiler Pro League. Opmerkelijk genoeg deed de voetbalbond geen beroep op Dejan Veljkovic, die als spijtoptant wilde optreden. Kris Luyckx vindt dat onbegrijpelijk.

In gesprek met Sport/Voetbalmagazine ging de advocaat van Veljkovic er dieper op in. "Wij waren ten overstaan van de bond niet alleen bereid om in het matchfixingverhaal de beschikbare stukken aan elkaar te praten, maar ook om het veel grotere luik uit de doeken te doen: de contacten met de scheidsrechters, de schimmige en valse contracten, de scoutingverslagen."

Nu zal de bond op al die info moeten wachten tot het strafonderzoek is afgerond. "Blijkbaar vindt men die financiële fraude minder belangrijk dan ocharme twee wedstrijdjes of één wedstrijd die gemanipuleerd zou zijn, terwijl de kanker veel groter is", doelt Luyckx op de sancties die KV Mechelen en Waasland-Beveren boven het hoofd hangen.

Het probleem is dan ook ruimer dan dat. "Maar Veljkovic heeft natuurlijk ook voor de bond fiscaalvriendelijke contracten gemaakt. En: álle clubs waarmee Veljkovic werkte, hebben boter op het hoofd. Als men de licenties van al die clubs moet afnemen, blijven er in 1A misschien maar vier clubs over."