UPDATE: ‘Zware tegenslag voor Vanheusden, verdediger mist EK U21’

UPDATE: ‘Zware tegenslag voor Vanheusden, verdediger mist EK U21’

06-05-2019 12:23 Laatste update: 12:25
5

Standard Luik moet een flinke opdoffer verwerken. Zinho Vanheusden blesseerde zich op training en dreigt het einde van het seizoen te missen. De verdediger moet misschien ook onder het mes.

Woensdag maakte Vanheusden een verkeerde beweging, maar hij trainde door. Een MRI-scan bracht aan het licht dat een stukje bot los in zijn linkerknie zweeft, zo meldt Het Belang van Limburg. Play-Off 1 zit er zo goed als zeker op voor de centrale verdediger.

Maandag zal hij naar een specialist trekken en dan weet Standard of een operatie nodig is om het stukje bot te verwijderen. Algemeen gezien is de herstelperiode van deze blessure vier weken. Ook het EK U21 komt in het gedrang. Overigens kan Michel Preud’homme misschien ook niet rekenen op Djenepo en Fai tegen Anderlecht. Beide spelers kampen met kwaaltjes.

Update 06/05, 12.23: Zware tegenslag voor Zinho Vanheusden want Het Nieuwsblad meldt dat uit een consultatie bij een specialist dat de revelatie langer zal duren dan de verwachte vier tot zes weken. Het kraakbeen in de knie moet volledig worden opgekuist en de verwachting is dat hij 12 tot 15 weken out zal zijn. Daardoor mist Vanheusden ook het EK U21 met de Jonge Duivels.