Genk demonstreert tegen Antwerp en mag de titel al bijna vieren

03-05-2019 22:23 Laatste update: 22:24
77

Niets of niemand lijkt KRC Genk nog van een titel te gaan houden. Antwerp FC kon Club Brugge nog een goede dienst bewijzen, maar op verplaatsing bij Genk wist het niet te overtuigen. Het ging met 4-0 onderuit tegen Genk. Is de kampioen gekend?

KRC Genk duwde meteen het gaspedaal in (het kreeg dan ook heel wat extra motivatie door de busverwelkoming van de eigen fans), maar het was Antwerp dat de beste kansen kreeg. Een reuzenkans van Dieumerci Mbokani, een schotje van Ivo Rodrigues, maar geen doelpunt. Het werd wel duidelijk, Genk ging niet al freewheelend de overwinning boeken.

Genk kwam er toch wat beter door, uiteindelijk werd het daar ook voor beloond. Alexandre Boucaut floot voor een handsbal van Dino Arslanagic. Ruslan Malinovskyi zorgde voor de 1-0. Antwerp was van slag, Genk ging voor het dodelijke twee doelpunt. Dat kwam er voor rust niet.

Antwerp begon vol goede moed aan de tweede helft. Die was niet lang aanwezig. The Great Old kreeg in de tweede helft een regelrechte bolwassing. Samatta zorgde voor 2-0, Ito even later voor de 3-0. Antwerp was het noorden helemaal kwijt.

Genk viert al titelfeest
Philippe Clement wilde lange tijd niet over de titel spreken, het publiek is het daar niet langer mee eens. "Kampioenen" galmde door heel de Luminus Arena. Het was duidelijk, de Genkse fans geloven in de titel en willen die niet langer opgeven.

Antwerp kreeg nog één grote kans, maar had de strijd eigenlijk al opgegeven. Het leek 3-0 te blijven, maar in laatste instantie kreeg Genk nog een tweede strafschop: 4-0 en de eindstand. Genk vergroot dankzij de winst de voorsprong op Club Brugge met negen punten.