Miangue moet vrezen voor Cobbaut en De Norre in de EK-selectie van Jonge Duivels

Miangue moet vrezen voor Cobbaut en De Norre in de EK-selectie van Jonge Duivels

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 20:44vr 03-05-2019 om 20:44

Onze nationale beloften nemen in juni deel aan het EKU21 in Italië en San Marino. Bondscoach Johan Walem moet binnenkort zijn selectie bekend maken. Walem zal ook enkele serieuze knopen moeten doorhakken.

Het wordt niet makkelijk voor Walem. Enkele van zijn vaste kernspelers kwamen de laatste weken (en maanden) namelijk amper in actie. Eén van die spelers is Senna Miangue, die vooral op de bank zit bij Standard.

Miangue moet nu mogelijk zelfs vrezen voor het EK. "Het feit dat hij veel minder gespeeld heeft, kan zijn selectie in vraag stellen", zegt Jean-François Remy, de assistent van Walem, in La Capitale.

Een definitieve verwijdering uit de selectie is het echter nog niet. "Maar vandaag hoort hij nog bij de ruime kern. De definitieve keuze welke spelers mee mogen naar Italië, zal gemaakt worden door de bondscoach, in overleg met de staf."

Definitieve lijst
Toch zal Miangue dringend aan speelminuten moeten komen. "De definitieve lijst moet ingediend worden op 6 juni, drie dagen na onze vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk. Miangue heeft een moeilijk seizoen gekend, maar hij is niet de enige van de spelers die in aanmerking komen voor een selectie", besluit Remy.

Op de plek van Miangue maken ook Elias Cobbaut (RSC Anderlecht) en Casper De Norre (KRC Genk) een kans op een selectie. Al was het duo ook geen vaste basispion bij hun clubs;

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie van de drie moet zeker mee?

Miangue
13%
Cobbaut
25%
De Norre
62%
(128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws