'Castagne speelt zich in de kijker bij Napoli van Mertens, maar neemt de tijd'

'Castagne speelt zich in de kijker bij Napoli van Mertens, maar neemt de tijd'

03-05-2019 16:15
1

Atalanta Bergamo is dit seizoen de grote verrassing in de Italiaanse Serie A. Atalanta bezet momenteel de vierde plaats, waarmee het virtueel een ticket voor de Champions League in handen heeft. Keerzijde van het succes is de belangstelling van andere clubs voor uitblinkers zoals Timothy Castagne.

Castagne maakt een uistekend seizoen door. Onze 23-jarige landgenoot komt wekelijks in actie en was dit seizoen in de competitie al bij vijf doelpunten betrokken. De viervoudig international zou zich met zijn offensieve spel in de kijker van de Italiaanse top hebben gespeeld. Het Napoli van Dries Mertens is één van de ploegen die belangstelling heeft, zo meldt La Dernière Heure.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Atalanta Bergamo op korte termijn meerdere aanbiedingen op Castagne gaat ontvangen. Castagne houdt de boot voorlopig af, zo verwacht de Waalse krant. 'Samen met zijn entourage heeft hij beslist om zich niet te haasten en te wachten met onderhandelen totdat het seizoen voorbij is. Atalanta zit in de finale van de beker, is vierde in de Serie A, wat hem volgend seizoen een grote kans geeft op deelname aan de Europa League of Champions League geeft', klinkt het.

Mogelijk hangt zijn keuze af van de eindresultaten met Atalanta. 'Castagne wil alle kaarten in handen hebben voordat hij beslist over zijn toekomst. In een recent interview vertelde hij ons dat hij in de Champions League wil spelen. Het Europese ticket met zijn club zal daarom zwaar meewegen in de balans.'