Klopp zorgt voor verbazing bij Wijnaldum: Hij was zelf ook verrast

Klopp zorgt voor verbazing bij Wijnaldum: "Hij was zelf ook verrast"

03-05-2019 15:44

Liverpool-manager Jürgen Klopp verraste woensdagavond tegen FC Barcelona vriend en vijand door Georginio Wijnaldum in de spits te zetten. Ook de Oranje-international zag dat niet aankomen, aldus Klopp.

Wijnaldum speelde in Camp Nou als een soort hangende spits, omdat eerste keus Roberto Firmino niet fit genoeg was om negentig minuten te spelen. "Het was een vrij grote opdracht", erkent Klopp vrijdag, twee dagen na de 3-0 nederlaag in Barcelona. "Ik zei tegen hem: Wat zegt het over jou? Hij zei: Geen idee. Toen zei ik: Dat je overal kunt spelen! Ik zag dat hij verrast was, nadat ik had verteld dat hij als spits zou gaan spelen."

Klopp had 'verschillende redenen' voor zijn keuze. "Gini had 30 tot 35 minuten nodig om zich aan te passen, maar daarna deed hij het fantastisch. Zijn tweede helft was heel goed", aldus de Duitser. "Gini heeft het heel goed gedaan. In een wedstrijd als deze, waarin de ruimtes minimaal zijn, hebben we dit soort spelers nodig. Gini is bovendien bekend met deze positie: in Nederland en bij Newcastle United heeft hij ook zo gespeeld."

Liverpool ging woensdag met 3-0 onderuit in Barcelona door goals van Luis Suarez en Lionel Messi (tweemaal). Volgende week dinsdag is de return op Anfield. Inzet is een ticket voor de finale van de Champions League, waarin Ajax of Tottenham Hotspur de tegenstander zal zijn.