Belgische U17 begint aan EK met own goal, horrorblessure, rood en een punt

03-05-2019 15:14 Laatste update: 19:15
2

De Belgische U17 heeft de openingswedstrijd van het EK niet weten winnen. De eerste partij op het programma eindigde op een 1-1 gelijkspel tegen Tsjechië.

Onze jonge landgenoten, die ingedeeld werden in groep A met gastland Ierland, Griekenland en Tsjechië mochten hun EK-avontuur beginnen tegen Tsjechië. De eerste helft leek ook de goede kant uit te gaan. België was, mede dankzij een sterke Jérémy Doku, lichtjes baas. Een doelpunt viel er echter niet.

Meteen na de rust liep het echter fout af. Ibe Hautekiet van Club Brugge maakte een eigen doelpunt en zorgde zo voor de achterstand. Op de koop toe leek Hautekiet zich ook lelijk geblesseerd te hebben.

De jonge Duivels gingen toch vol voor dat doelpunt en werden daarvoor beloond. Engolo kreeg nog een tweede gele kaart, maar in de allerlaatste minuut viel er toch nog een doelpunt. Thibo Baeten, ook van Club Brugge, scoorde in extremis de gelijkmaker voor onze jonge Belgen.