UPDATE:' Anderlecht-supporters halen opnieuw graffitispuit boven'

UPDATE:' Anderlecht-supporters halen opnieuw graffitispuit boven'

08-05-2019 10:34 Laatste update: 10:46
69

De supporters van Anderlecht zijn nog maar eens negatief in het nieuws gekomen. Voor de tweede week op rij besloten enkele vandalen een stadion te bekladden. Na Club Bruggge werd vrijdag Standard het slachtoffer van de actie.

Het Nieuwsblad beschikt over foto's waarop duidelijk in paarse letters 'RSCA 1908' valt te lezen aan de voorkant van de ticketshop. Vorige week werd de buitenkant van het Jan Breydelstadion beklad met graffiti. Toen was het signatuur 'Mauves Army 2003'. Het Nieuwsblad houdt er dus rekening mee dat het om verschillende daders gaat.

Vorige week haalde de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) hard uit naar de verantwoordelijke hooligans van paars-wit. Vanuit Anderlecht zelf kwam er ook een reactie, waarin er openlijk afstand werd genomen van het vandalisme. Het communiqué heeft echter niks opgeleverd, want binnen een week is het alweer prijs.

Na de protesten rond Anderlecht - Royal Antwerp FC en de gestaakte match op Sclessin is dit opnieuw negatieve publiciteit. Standard noch Anderlecht heeft gereageerd op de nieuwe gebeurtenissen.

Update 08/05, 10.34: Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht-supporters opnieuw de graffitispuit hebben bovengehaald. In Halle hebben fans voor heel wat schade gezorgd nadat ze op verschillende plekken ‘RSCA’ en ‘MAO3’ op de muren schreven.