'James mag op zoek naar nieuwe club: niet nodig in München én in Madrid'

'James mag op zoek naar nieuwe club: niet nodig in München én in Madrid'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 12:30vr 03-05-2019 om 12:30

James Rodriguez lijkt deze zomer op zoek te mogen gaan naar een nieuwe club. De linkspoot uit Colombia werd sinds de zomer van 2017 door Real Madrid aan Bayern München verhuurd, maar Der Rekordmeister gaat niet met hem verder.

Bayern had de mogelijkheid om James voor een bedrag van 42 miljoen euro definitief in te lijven, maar is volgens BILD niet van plan om de koopoptie te lichten. Trainer Niko Kovac en James kunnen volgens de ochtendkrant niet met elkaar door één deur: de Colombiaan kampte dit seizoen regelmatig met blessureleed, is geen vaste waarde en zou van Kovac niet het vertrouwen krijgen dat hij van diens voorganger Jupp Heynckes wél kreeg.

Marca meet dat James ook in Madrid niet op een nieuwe kans hoeft te rekenen. De spelmaker werd in 2017 juist uitgeleend, omdat trainer Zinedine Zidane het niet in hem zag zitten. Toen de Fransman afgelopen zomer opgevolgd werd door Julen Lopetegui, was er even sprake van een vervroegde terugkeer van James. Inmiddels is Real Madrid alweer twee trainers verder: Zidane keerde in maart terug als opvolger van Santiago Solari en lijkt James ook komend seizoen niet nodig te hebben.

De WK-topscorer van 2014 staat nog tot 2021 onder contract bij Real Madrid, dat vijf jaar geleden nog 75 miljoen euro voor hem uittrok.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws