Mechelen gestraft? 'KBVB brengt duidelijkheid over verdeling van Europese tickets'

Mechelen gestraft? 'KBVB brengt duidelijkheid over verdeling van Europese tickets'

03-05-2019 07:17
9

Door de bekerwinst van KV Mechelen dreigt er nog chaos te volgen bij de KBVB. Zo kan de finale van de Play-Offs in het gedrang komen, maar daar heeft de voetbalbond een oplossing voor. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Die finale staat gepland op 26 mei, terwijl er pas na 28 mei een uitspraak wordt verwacht over een eventuele bestraffing van KV Mechelen. Toch maakt de bond zich geen grote zorgen. De geplande wedstrijd – tussen de winnaar van Play-Off 2 en de vierde uit Play-Off 1 - zal gewoon doorgaan.

Geen chaos
Maar wat dan als Mechelen alsnog wordt bestraft, en dus eigenlijk de nummer vijf uit Play-Off 1 die barragewedstrijd had moeten spelen? 'In dat geval gaat het laatste Europa League-ticket naar het nummer vijf van play-off 1 en blijft de winnaar van play-off 2 achter met lege handen', schrijft de krant.

Al kan de winnaar van Play-Off 2 ook Europees afdwingen. ‘Stel dat de winnaar van play-off 2 de barragematch wint, dan pakt die ploeg het tweede Europa League-ticket, en verschuift het laatste Europa League-ticket naar het nummer vier van play-off 1 - de verliezer van de barrage dus.’

Terwijl het voor de hele Belgische voetbalwereld chaos lijkt, blijft de KBVB zelf rustig bij de hele zaak.