Bayern wil Robben waardig afscheid geven: 'Maar niet tegen elke prijs'

Bayern wil Robben waardig afscheid geven: 'Maar niet tegen elke prijs'

02-05-2019 23:02

Arjen Robben hoeft niet te vrezen dat hij zijn laatste wedstrijd voor Bayern München al heeft gespeeld. Trainer Niko Kovac wil de 35-jarige Nederlander in de slotfase van het seizoen speeltijd geven.

Volgens Kovac is Robben net als Franck Ribéry 'gezond en gemotiveerd'. "Je weet wat je van hen kunt verwachten. We zullen zien wanneer en tegen wie ze ingezet gaan worden. Het belangrijkste is dat we blijven winnen", zegt de Kroaat op een persconferentie in aanloop naar het duel met Hannover 96. "Maar ik ga ervanuit dat zij in de laatste wedstrijden nog speelminuten krijgen."

Helemaal beloven kan de Bayern-trainer dat desondanks niet. De afscheidstournee van Robbery is van ondergeschikt belang aan de titelstrijd met Borussia Dortmund in de Bundesliga. "Ik had vorig seizoen bij Frankfurt ook een speler die afscheid zou nemen, maar uiteindelijk tellen de resultaten. We willen natuurlijk voor een waardig afscheid zorgen, maar niet tegen elke prijs."

Voor Robben lonkt na maandenlang blessureleed zijn rentree. Hij behoorde vorige week tegen FC Köln voor het eerst weer tot de wedstrijdselectie, maar hij bleef negentig minuten op de bank. Zijn laatste optreden dateert van 27 november, in de Champions League tegen Benfica.