Eintracht Frankfurt houdt Chelsea op gelijkspel en mag nog hopen op finale

02-05-2019 22:57

De eerste halve finale in de Europa League tussen Eintracht Frankfurt en Chelsea is geëindigd in een gelijkspel. De Londenaren kregen de grootste kansen, maar hebben door een belangrijke uitgoal de beste papieren voor de finale: 1-1.

Het was in de Commerzbank-Arena lang wachten op het eerste hoogtepunt. Chelsea, dat begon met Eden Hazard op de bank, had de bal, maar sprong in de eindfase slordig om met de mogelijkheden die er werden gecreëerd. Eintracht liet zich steeds meer zien op de Londense helft en kwam na 23 minuten op voorsprong door Luka Jovic. De door de Europese topclubs gewilde spits passeerde Kepa Arrizabalaga met een gevoelige kopbal na een voorzet van Filip Kostic: 1-0.

Chelsea nam het initiatief weer in handen en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Ruben Loftus-Cheek speelde na een weggekopte corner van William een grote rol bij de goal van Pedro, die bediend werd door de Engelsman en in het strafschopgebied hard raak kon schieten.

Eintracht kreeg in de tweede helft nauwelijks nog kansen. De Duitsers hadden het lang lastig met Chelsea, waar Eden Hazard inmiddels was ingevallen. De Londenaren domineerden en kregen via Loftus-Cheek en David Luiz (vrije trap) mogelijkheden om een tweede uitgoal te maken. Eintracht schoot geen bal meer op doel en leek vooral niet te willen verliezen. Chelsea zette aan, maar kon de Duitse muur niet slechten.

De return is over zeven dagen op Stamford Bridge. De Europa League-finale is op woensdag 29 mei.