Deschacht over vertrek bij Anderlecht: Dat is een litteken voor het leven hè

Deschacht over vertrek bij Anderlecht: "Dat is een litteken voor het leven hè"

02-05-2019 18:40
15

Olivier Deschacht is vrijdag de volgende central gast in 'Kantine', het Play Sports-programma met presentator Eric Goens. In de uitzending met Deschacht komt natuurlijk ook diens vertrek bij Anderlecht ter sprake. Dat blijft voor de routinier van Lokeren een open wond.

Anderlecht besloot na 21 jaar trouwe dienst het contract niet te verlengen. Een afscheid door de grote poort werd hem door Marc Coucke en toenmalig sportief directeur Luc Devroe niet gegund. "Ik had me het niet zo ingebeeld, ik had me een ander afscheid voorgesteld", aldus Deschacht.

Op de vraag of hij dat hoofdstuk ooit nog kan verwerken, is het antwoord negatief. "Ik denk het niet. Dat is een litteken. Niet dat ik niet meer bij Anderlecht speel, maar wel de manier waarop. Dus dat is gewoon een litteken voor het leven."

De stelling dat voetbal keiharde business is, is voor Deschacht hier niet van tel. "Niet als je twintig jaar bij een ploeg speelt, dan is voetbal geen business. Dat wordt nergens gedaan. Ik ben voetballiefhebber, voetbal is mijn passie. Dus ik weet hoe het gaat met mensen die twintig jaar bij een club zitten. Dus ik weet hoe zijn afscheid nemen bij hun ploeg."

Totti, Iniesta, Zanetti
Deschacht is nog altijd teleurgesteld dat hij niet het afscheid kreeg, die andere clubiconen wel ontvingen. "Ik heb beelden van verschillende spelers gezien. Topspelers, ik vergelijk mij niet met hen, maar een afscheid à la Totti, Iniesta, Zanetti... trouwe spelers die daar ook twintig jaar hebben gezeten. Die hebben een afscheid gekregen om u tegen te zeggen. Bij mij is het een beetje anders gelopen en dat is een litteken", sluit Deschacht af. 

De volledige aflevering is vrijdag vanaf 22u45 te bekijken op Play Sports.