Boateng geeft toe: “Ik dacht dat ik naar Espanyol ging, niet naar FC Barcelona”

Boateng geeft toe: “Ik dacht dat ik naar Espanyol ging, niet naar FC Barcelona”

02-05-2019 16:28 Laatste update: 16:29
1

De transfer van Kevin-Prince Boateng naar FC Barcelona deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Ook de 32-jarige Ghanees geloofde zelf zijn makelaar niet.

FC Barcelona had Boateng al een tijdje op het oog. “Eigenlijk verliep alles heel snel”, wordt Boateng geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Ik speelde bij Sassuolo en op een dag zei mijn makelaar me: ‘Je moet goed spelen tegen Inter, ze houden je in het oog.’ Hij wilde me niet vertellen wie die ‘ze’ dan wel waren.”

“Voor die bewuste wedstrijd kwam zelfs mijn coach (Roberto De Zerbi, red.) naar me toe”, vervolgt Boateng. “Hij zei me dat ik extra hard mijn best moest doen. Langs alle kanten voelde ik dus druk, maar zo presteer ik het beste, dus ik werd de man van de wedstrijd (uitslag 0-0, red.).”

Boateng geloofde zijn makelaar niet toen de club werd genoemd. “Na de wedstrijd kwam mijn makelaar naar me toe en zei: ‘Kom, we gaan naar Barcelona’. Ik dacht dat hij Espanyol Barcelona bedoelde, maar hij verbeterde me direct: ‘Neen, we gaan naar het juiste Barcelona’. Dat geloofde ik niet, tot de sportief directeur van FC Barcelona (Eric Abidal, red.) me belde. Ik heb de beste makelaar ter wereld.”