KAA Gent blundert ook naast het veld: 'Schandalig, nog nooit gezien!'

KAA Gent blundert ook naast het veld: 'Schandalig, nog nooit gezien!'

02-05-2019 12:00 Laatste update: 12:37
25

De bekerfinale werd woensdag een absolute sof voor KAA Gent. Niet alleen de match zelf was een drama, ook de organisatie haperde. Eén van de fans schreef daar een open brief over aan het bestuur van KAA Gent én de KBVB.

Volgens de fan in kwestie kwam de organisatie bijzonder amateuristisch over. Zo liet onder meer het fandorp te wensen over, met onvoldoende eetkramen en toiletten. Vrouwelijke fans moesten massaal in het bos hun behoefte doen, schrijft de fan in kwestie. Ook binnen de Heizel stootten de fans op hetzelfde probleem: weinig middelen en dus ellenlange wachtrijen. 'Een lokale boerenfuif is beter georganiseerd', staat te lezen.

Om 18u30 kwamen de spelers naar het Sint-Pietersplein in Gent, dat opvallend leeg was. Zo vreemd is dat echter niet, want de fans waren niet op tijd terug uit Brussel. Toen ze aankwamen, waren de spelers al terug weg. 'Ik heb er geen woorden voor om dit niveau van amateurisme te beschrijven. Je mag blij zijn dat de fans zich koest hebben gehouden', klinkt het fel.