Van Dijk: 'Als wij aanvallen, staat Messi ergens in de hoek te chillen'

Van Dijk: 'Als wij aanvallen, staat Messi ergens in de hoek te chillen'

02-05-2019 09:01
9

Virgil van Dijk kon woensdagavond niet voorkomen dat Lionel Messi twee keer tot scoren kwam tegen Liverpool. Na de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League spreekt de Oranje-international met veel respect over de Argentijn.

"Hij is een fantastische speler, dat is vrij duidelijk", aldus Van Dijk na de wedstrijd. "Het lastige is denk ik dat als wij aan het aanvallen zijn , hij ergens in de hoek staat te chillen. Je moet zo oplettend zijn in de defensieve organisatie. We wisten hoe het zou zijn, we wisten dat we er aan die kant overheen zouden kunnen. Maar als we de de bal verliezen proberen ze hem te zoeken en het ons moeilijk te maken in de tegenstoot."

Barcelona kwam in de eerste helft op voorsprong via Luis Suarez. Na rust was Liverpool sterker, maar via Messi waren het de Catalanen die nog twee keer tot scoren kwamen. "Ik denk dat hij de beste speler ter wereld is en hij heeft dat beetje extra, wat hij in de loop der jaren heeft laten zien", aldus Van Dijk.

Door de ruime zege staat Barcelona met anderhalf been in de finale van de Champions League. Volgende week dinsdag is de return in Engeland.