Liverpool legt Barcelona het vuur aan de schenen, maar buigt voor jubilaris Messi

01-05-2019 22:57
8

FC Barcelona heeft Liverpool een grote klap uitgedeeld in de strijd om de Champions League-finale in Madrid. De verliezend finalist van vorig seizoen was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar verliet Camp Nou met een 3-0 nederlaag.

De thuisploeg kon beschikken over een fitte selectie, terwijl Liverpool het moest stellen zonder de niet honderd procent fitte Roberto Firmino, die op de bank begon. Bij Barcelona was Thomas Vermaelen niet van de partij, Divock Origi en Simon Mignolet begonnen (naar goede gewoonte) op de bank bij de Reds.

In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe: het tempo en de intensiteit lagen hoog, maar grote kansen waren er niet. Na een kwartier spelen vroeg Lionel Messi nadrukkelijk om een strafschop na hands van Joël Matip, maar de Nederlandse arbitrage onder leiding van Björn Kuipers wilde er niet aan. In de loop van de eerste helft brak FC Barcelona de wedstrijd open. Luis Suárez ontsnapte aan de aandacht van Van Dijk en Joe Gomez en gleed een voorzet van Jordi Alba binnen: 1-0.

Liverpool liet het hoofd niet hangen en was dichtbij de 1-1, maar Sadio Mané miste oog in oog met Marc-André ter Stegen. Na rust drong de nummer 2 van Engeland verder aan: James Milner en Mohamed Salah dwongen Ter Stegen tot het uiterste, maar de Duitse doelman hield zijn doel schoon met een paar knappe parades.

In de slotfase liep FC Barcelona uit, dankzij Messi. De superster zette eerst de aanval op waaruit Suárez op de lat schoot en nam daarna uit de rebound de 2-0 voor zijn rekening. Het was zijn 599ste treffer namens de Catalanen en nummer zeshonderd liet welgeteld zeven minuten op zich wachten: Messi mocht een vrije trap van grote afstand nemen en deponeerde de bal op magistrale wijze perfect in de kruising.

Liverpool, inmiddels met invaller Origi, kreeg nog twee grote kansen om een belangrijke uitgoal mee te nemen. Ivan Rakitic haalde de inzet van invaller Firmino echter van de lijn en Salah schoot de rebound tegen de paal. Beide ploegen gaan op dinsdag 7 mei op herhaling in Liverpool. Voordat het zover is, speelt FC Barcelona op zaterdag 4 mei tegen Celta de Vigo en reist Liverpool af naar Newcastle United. De Catalanen zijn al kampioen en spelen nergens meer om, terwijl Liverpool nog volop in de race om het kampioenschap is.