VP Rapport: KAA Gent stuit weer op aanvallend probleem en mist efficiëntie

01-05-2019 16:40 Laatste update: 17:11
9

De bekerfinale zit erop. KAA Gent kwam op voorsprong, maar gaf die helemaal uit handen. De Buffalo’s stuitten weer op het aanvallend probleem en was niet efficiënt genoeg. KV Mechelen ging met de beker lopen en won met 1-2.

Thomas Kaminski – 6,5
Kaminski had een schitterende redding in huis na een vrije trap die richting de kruising vloog. Even later kreeg de sluitpost echter de 1-1 door zijn benen geknald. Bij de 2-1 had hij geen verhaal.

Arnaud Souquet – 5
De rechtsachter liet zich verrassen nadat een bal werd verlengd in de zestien waarna Storm de 1-1 vrij kon binnenschieten. Werd na een uur gewisseld voor Dejaeghere.

Dylan Bronn – 5,5
De centrale verdediger speelde een secure wedstrijd. Bij de 1-2 bleven alle verdedigers van KAA Gent echter staan na een uitdraaiende vrije trap.

Timothy Derijck – 5,5
Ook Derijck had niet bijster veel te doen. Blokte een schot van Schoofs af dat in doel ging verdwijnen. Stond erbij en keek er naar bij de 1-2 van KV Mechelen.

Nana Asare – 6
De aanvoerder van KAA Gent droeg niet enkel verdedigend zijn steentje bij, maar was vaak te zien in aanvallende acties van de Buffalo’s.

Vadis Odjidja – 6
Vadis had een paar goede ingevingen in huis. De sterkhouder van KAA Gent kon echter niet beslissend zijn.

Birger Verstraete – 5,5
Liet zich in de eerste helft opmerken na een charge op De Camargo. De middenvelder kreeg meteen gele kaart.

Alexander Sorloth – 5,5
Groeide in de eerste helft en had een aantal goede acties in huis. In de tweede helft meer op de achtergrond verdwenen.

Jonathan David – 5,5
De jonge David was in schichten gevaarlijk. Had een goed afstandsschot in de eerste helft, maar het was altijd net niet. Ging uiteindelijk naar de kant voor Bezus

Jean-Luc Dompé – 7
Was de dreigendste speler van KAA Gent en dat werd ook omgezet in een doelpunt. De vleugelspeler schoot de 1-0 tegen de netten. Deemsterde daarna een beetje weg.