VP Rapport: Counterend KV Mechelen bedankt doelman en vechtlust

01-05-2019 16:35 Laatste update: 17:11
4

De bekerfinale is gespeeld. KV Mechelen ging counterend de wedstrijd in en zette een 1-0 achterstand helemaal recht. Met vechtlust en een uitstekende doelman trok Malinwa de 1-2 over de streep, KAA Gent druipt af.

Michael Verrips – 8,5
Speelde een uitstekende wedstrijd en had verschillende parades in huis. Kon niet veel doen aan het tegendoelpunt nadat hij in een schietkraam stond. Had een heerlijke redding in huis na een grote kans van Vadis.

Lucas Bijker – 6
Had het soms moeilijk met de snelheid van Sorloth, maar hield goed stand. Verijdelde in de tweede helft een grote kans door David af te stoppen met een ultieme tackle.

Arjan Swinkels – 6
Speelde een onopvallende wedstrijd en had aanvaller Kvilitaia goed in de tang.

German Mera – 7,5
Was zeer belangrijk met het kopbaldoelpunt dat voor de 1-2 zorgde. Was ook een rots in de branding in de verdediging.

Thibaut Peyre – 5,5
Zag soms af met de bewegingen en acties van Dompé. Pakte ook een gele kaart en ging vervolgens met een blessure naar de kant.

Seth De Witte – 6
De aanvoerder ging altijd voorop in de strijd en speelde een goede wedstrijd.

Joachim Van Damme – 6
Was ook altijd klaar om het duel in te gaan. Onopvallende, maar nuttige match.

Rob Schoofs – 5,5
Was een paar keer gevaarlijk, maar speelde op de achtergrond. Werd in de slotfase naar de kant gehaald voor Matthys.

Nikola Storm – 7
De sterkhouder van Malinwa zette zijn vorm van het seizoen in de bekerfinale verder en scoorde de gelijkmaker. Werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Clément Tainmont – 6
Had soms een goede actie in huis, maar kon niet echt doorzetten. Miste ook een grote kans voor rust.

Igor De Camargo – 6
Hield als targetman goed de ballen bij. Droeg als het moest ook verdedigend zijn steentje bij. Heeft zich zoals velen kapotgelopen.

Invallers:

Gustav Engvall – 5
Kwam in het veld voor doelpuntenmaker Storm en kwam mee het fort verdedigen zo’n twintig minuten voor tijd.

Alexander Corryn – 5
Kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor de geblesseerde Peyre.

Tim Matthys – 5,5
Had in de slotfase nog een grote kans, maar stuitte in een 1 op 1 op doelman Kaminski.