Mechelen schrijft geschiedenis en wint de Beker van België

Mechelen schrijft geschiedenis en wint de Beker van België

01-05-2019 16:24 Laatste update: 16:44
69

KV Mechelen heeft de Beker van België gewonnen. De kampioen van de Proximus League versloeg in de finale KAA Gent met 1-2. Malinwa gaat feestend de nacht in. Of het straks Europa in mag, is nog maar de vraag. 

De aanloop naar de finale verliep voor beide ploegen niet ideaal. Terwijl KAA Gent de ene na de andere opdoffer kreeg in Play-Off 1 moest Mechelen zich wat bezighouden met oefenmatchen. De kampioen van de Proximus League speelde al 46 dagen geen enkele match met inzet. Het nestelde zich dan ook met veel plezier in de rol van underdog.

Gent moest haar seizoen redden met de beker en dat was in de openingsfase te merken. Het balbezit was voor de Buffalo's, maar veel deden de troepen van Thorup er niet mee. Pas op het kwartier moest Verrips twee keer ingrijpen. De doelman van Mechelen keerde eerst een vrije trap van Verstraete. Daarna kwam een prima save op een schot van David. Mechelen kwam lang niet verder dan een mager kopballetje van De Camargo en een tevergeefse penaltyclaim van de aanvaller.

Gent gooit voorsprong weg
Op het halfuur claimde Mechelen een corner. Ondanks dat Kaminski een vrije trap van Storm raakte, mocht de doelman uittrappen. Het was het begin van een lange aanval, die eindigde met de 1-0 voor de Buffalo's. Na wat geharrewar viel de bal in de voeten van Dompé en die versloeg Verrips.

Lang kon Gent niet genieten van haar voorsprong. Schoofs verlengde een voorzet van Tainmont. Aan de tweede paal nam Storm de bal in één tijd op de slof. Tussen de benen van Kaminski kwam de 1-1 op het bord. Vlak voor de pauze kreeg Schoofs de kans op de 1-2, maar de ex-Buffalo raakte niet voorbij Kaminski.

Ook na de pauze probeerde Gent de match in handen te nemen, maar het was KV Mechelen dat op voorsprong klom. Bij een vrije trap klom Mera hoger dan iedereen en voor de tweede keer scoorde een ex-speler van Club Brugge in de bekerfinale voor KV Mechelen.

Verrips blinkt uit
Thorup greep in en bracht Dejaegere en Bezus tussen de lijnen. De Oekraïner zorgde meteen na zijn invalbeurt voor het mooiste balletje van de match. Bezus zette Vadis alleen voor de doelman, maar de man die voor Gent de sleutel in handen moest hebben, mikte op Verrips.

Verrips bleef daarna de grote uitblinker bij KV Mechelen. De Nederlandse doelman keepte de match van zijn leven. Verrips hield Malinwa meer dan één keer recht. Bronn, Dejaegere, Vadis en Bezus kregen de kans op de gelijkmaker, maar Verrips en Mechelen hielden stand.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proficiat aan KV Mechelen! Dat na 1-2 winst tegen @kaagent de Beker van België 🏆 heeft gewonnen! 👏👏👏 #gntkvm #crokycup #bekervanbelgie #kaagent #gent #aagent #kvmechelen #mechelen

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Hoop voor Anderlecht
Voor Mechelen is het tweede keer dat het in haar bestaan de Beker van België wint. Voor de eerste keer verslaat een tweedeklasser in de finale een eersteklasser. Het is nu afwachten op de afloop van de dossiers Propere Handen en Operatie Zero om te kijken of Mechelen Europa in mag. Krijgt het slecht nieuws voor de groene tafel dan kan Anderlecht (of Gent) profiteren. De vijfde van de Jupiler Pro League mag dan immers barragewedstrijden spelen voor een Europees ticket.