Koeman heeft voorkeur voor Champions League-finale: 'Mijn hart zal bloeden dan'

Koeman heeft voorkeur voor Champions League-finale: 'Mijn hart zal bloeden dan'

01-05-2019 15:15

Ronald Koeman hoopt op een Champions League-finale tussen Ajax en Liverpool. Het zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal om zoveel mogelijk Nederlanders in de eindstrijd te krijgen, vindt de Oranje-bondscoach.

Als Ajax volgende week niet verliest van Tottenham Hotspur, staan de Amsterdammers op 1 juni in de Champions League-finale. De andere halve eindstrijd gaat tussen Liverpool en FC Barcelona. Koeman hoopt op een zege van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, ondanks zijn liefde voor Barcelona.

"Mijn Barça-hart zal bloeden dan, maar ik hoop toch op een Champions League-finale tussen Liverpool en Ajax", laat Koeman weten aan De Telegraaf. "Voor het Nederlands voetbal zou het heel goed zijn als we zes, zeven spelers in de Champions League-finale hebben."

De bondscoach van het Nederlands elftal is vol lof over de manier waarop Ajax dinsdagavond Tottenham versloeg (0-1). "Je merkt dat daar meer credits voor komen, dan wanneer de halve finale zou zijn gehaald met verdedigend voetbal waarbij wordt gewacht op dat ene momentje. Zoals Ajax het doet, is de moeilijkste manier om succes te hebben."