'Schan-dalige' gang van zaken rond Vertonghen: 'Die ogen, dat was niet goed'

'Schan-dalige' gang van zaken rond Vertonghen: 'Die ogen, dat was niet goed'

01-05-2019 09:44
1

De analisten van FOX Sports-show Voetbalpraat vinden het een schande dat Jan Vertonghen dinsdagavond 'gewoon' het veld in werd gestuurd, ondanks het feit dat hij - na een harde botsing met Ajax-doelman André Onana - overduidelijk groggy was. 

De hevig bloedende Vertonghen werd langs de zijlijn een tijdje behandeld. Daarna ging scheidsrechter  Antonio Mateu Lahoz nota bene zelf checken of de Belgische verdediger van Spurs in staat was om te spelen. De medische staf van Tottenham stuurde Vertonghen doodleuk weer het veld in - maar even later zakte de linkspoot letterlijk door z'n hoeven.

"Een schan-de", aldus commentator Mark van Rijswijk. "De scheidsrechter ziet wat wij zagen, die ogen, het was niet goed. Op het moment dat Vertonghen het veld in komt, legt de scheidsrechter het spel stil. Hij wijst op het hoofd van Vertonghen en zegt tegen de doktoren: weten jullie dit wel héél zeker? Ze sturen hem het veld in en vijf seconden later..."

Hans Kraay vond het sterk van de Spaanse arbiter. "Hij heeft waarschijnlijk niet eens zijn EHBO-diploma. Wat een geweldige scheids. Vertonghen wist niet eens meer in wat voor stadion-ie was."

En Van Rijswijk: "Tuurlijk wil Vertonghen terug het veld in. Ja, hè hè. De belangen van een club worden op schandalige wijze boven die van de gezondheid van een speler verplaatst."