Dramatisch PSG geeft ook tegen Montpellier de zege uit handen

30-04-2019 21:14
2

Paris Saint-Germain heeft de verrassend verloren bekerfinale tegen Stade Rennes slecht verteerd. De Parijse miljoenenploeg speelde dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen nummer vijf Montpellier en ging met 3-2 onderuit aan de Franse kust.

Na twintig minuten hadden beide clubs elkaar al aan een treffer te helpen. Ambroise Oyongo opende de score door een voorzet van Juan Bernat tegen de eigen touwen te werken. Presnel Kimpembe, die tegen Stade Rennes ook al een eigen doelpunt had gemaakt, werkte een indraaiende vrije trap met zijn schouder achter doelman Gianluigi Buffon: 1-1.

Na een uur spelen kon de eerste 'zuivere' treffer van de avond genoteerd worden: Angel Di Maria kreeg de bal per toeval voor zijn voeten, draaide om doelman Benjamin Lecomte heen en schoot de 1-2 binnen. Dit leek genoeg voor de overwinning, maar Montpellier hervond in de slotfase zijn tweede adem. Tien minuten voor tijd lag de PSG-defensie volledig open na een lange uitworp van Lecomte: Andy Delort dook vrij op voor Buffon en maakte geen fout. Souleymane Camara maakte de comeback compleet na een black-out van Leandro Paredes in de opbouw: 3-2.

De zeperd in Montpellier is de zoveelste dreun voor PSG, dat in dramatische vorm verkeert: de Parijzenaren wonnen slechts één van de laatste zes officiële wedstrijden. De Ligue 1-titel is echter al binnen, waardoor men niets meer heeft om nog voor te spelen tijdens de laatste vier competitiewedstrijden.