De Witte maakt zich op voor bekerfinale: 'Waanzin, dit voelt als een droom'

De Witte maakt zich op voor bekerfinale: 'Waanzin, dit voelt als een droom'

Gepubliceerd: dinsdag 30 april 2019 om 21:00di 30-04-2019 om 21:00

KV Mechelen kan woensdag geschiedenis schrijven door als club uit 1B de Croky Cup te winnen. Voor Seth De Witte (31) zou dat ongetwijfeld het hoogtepunt uit zijn carrière zijn. De ervaren rot van Malinwa heeft voorlopig wel geen zenuwen.

"Voorlopig niet. We proberen zo ontspannen mogelijk naar de wedstrijd toe te leven", vertelt hij bij Gazet Van Antwerpen. "Toen we hier toekwamen in het stadion was er toch al een 'wauw'-gevoel bij de spelers. Het echte kippenvelmoment is voor morgen als het stadion helemaal vol zit. Maar daar wil ik nu nog niet te veel aan denken. We moeten gewoon zorgen dat we klaar zijn. Dat gevoel heb ik wel na onze laatste training."

De captain speelt inmiddels al negen jaar in Mechelen. Hij heeft de vorige finale van KV Mechelen dus net gemist. "Onze supporters spreken me nog altijd aan over die bekerfinale van 2009. Het voelt fantastisch dat we het nu zelf ook eens mogen meemaken. Wat dit voor mij betekent? Een hoogtepunt. Dit maak je als speler niet vaak mee."

De Witte kan op die manier een schitterend seizoen beleven. "Waanzin toch? Het voelt soms echt aan als een droom. Maar nu we zo ver zijn geraakt moeten we er in die finale ook vol voor gaan. We moeten respect tonen maar ook vol in onze eigen kansen geloven. We staan niet voor niets in die finale. We weten dat we geschiedenis kunnen schrijven voor onze club. En daarnaast willen we onze 21.000 supporters ook een geweldig feest bezorgen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws