Valse bescheidenheid bij Genk? 'Taboe rond het woord titel'

Valse bescheidenheid bij Genk? 'Taboe rond het woord titel'

30-04-2019 19:10
14

Ondanks de grote voorsprong en het klein aantal resterende wedstrijden, wil men bij KRC Genk nog niet spreken over de titel. Dat begint Jacky Mathijssen stilaan te irriteren.

"Ik vind dat ze zich in de Luminus Arena nu niet meer hoeven te verstoppen", zegt de analist in Het Belang van Limburg. "In Vlaanderen zit het in onze aard dat we onze nek niet durven uit te steken. Dat gebeurt nu ook in Genk met het taboe dat rond het woord ‘titel’ hangt."

"Maar met de weg die de club al heeft afgelegd, mogen ze zich terecht op de borst kloppen. De schroom mag nu wegvallen", geeft hij aan.

Valse bescheidenheid
Mathijssen lijkt Genk nu toch enige valse bescheidenheid van Genk te vinden. "De schroom mag nu wegvallen. Anders wordt het flauw en lijkt het bij de publieke opinie door uitspraken als ‘we bekijken het wedstrijd per wedstrijd’ alsof de titel in hun schoot komt gevallen."

"Neen, er was voor het seizoen een plan en dat plan is perfect uitgevoerd. Waarom dan nog bescheiden blijven? Op die manier ga je een hele hoop complimenten mislopen. En dat is jammer", besluit Mathijssen.