Trossard zou nu al meekunnen in Arsenal: Kijk naar Mkhitaryan, die scoort nooit!

Trossard zou nu al meekunnen in Arsenal: "Kijk naar Mkhitaryan, die scoort nooit!"

29-04-2019 22:40 Laatste update: 22:54
6

Na het vertrek van Alejandro Pozuelo rekent KRC Genk nóg meer op de flitsen van Leandro Trossard. Tegen KAA Gent loste hij die verwachting alvast in: met een knappe goal tekende hij voor het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Het panel van Extra Time is lovend voor de winger van Genk.

"Ik snap niet dat de profspelers hem niet gekozen hebben voor de top-drie van 'Profvoetballer van het Jaar'", opent Marc Degryse. "Pozuelo is weggegaan voor de Play-Offs, en toch hebben de spelers nog voor Pozuelo gekozen." Filip Joos weet waarom: de stembriefjes werden ingevuld tijdens de eerste twee speeldagen van Play-Off 1, toen Trossard net wat minder goed presteerde. "Te vroeg", vindt Degryse.

Volgens Degryse kan Trossard nu al mee bij een ploeg als Arsenal FC. "Arsenal is ook geen Europese top, hé", licht de analist die uitspraak toe. "Dat is subtop. Dat is het nummer vijf of zes van Engeland. Hij past bij Arsenal. Je moet hem die kans geven, al heeft hij misschien nog wel wat tijd nodig om zich dan aan te passen. Hij is 24-25, nu is hij volwassen."

Beter dan Mkhitaryan
Degryse weet ook al wie Trossard uit de ploeg kan spelen in het Emirates Stadium. "Kijk naar Mkhitaryan, die scoort nooit!", aldus de oud-voetballer. "Dat mag dan wel een grote naam zijn die bij Manchester United gespeeld heeft, maar Trossard kan even goed wat Mkhitaryan kan." Arnar Vidarsson tekende daar wel voorbehoud bij. Volgens de IJslander kan Trossard best nog een tussenstap gebruiken. "Maar dan niet Watford of zo", reageert Joos. "Ik denk dat het Duitse voetbal ook wel bij hem kan passen."