Genkse beloften geven het slechte voorbeeld: koploper verliest van Standard

Genkse beloften geven het slechte voorbeeld: koploper verliest van Standard

29-04-2019 22:02

Maandagavond is naar goede gewoonte het strijdtoneel van de beloften. De U21 van KRC Genk konden de grote jongens van de A-ploeg geen hart onder de riem steken. Als koploper ging het onderuit tegen Standard Luik.

Ook in de beloftenreeks prijkt het fiere Genk dus bovenaan, maar op het terrein van Standard was daar weinig van te merken. De Rouches wonnen overtuigend dankzij Samuel Bastien, Hady Sangare en Evangelos Patoulidis. Zo naderen de Luikenaars tot op één punt van de leider in de stand.

De beloften van Antwerp en Club Brugge kwamen evenzeer in actie. The Great Old slaagde er tegen de West-Vlamingen in om hun allereerste overwinning van de eindronde te pakken. Voor de pauze stond het al 2-0. Dion Cools verzorgde de aansluitingstreffer, maar daarna liep Antwerp weer weg: 4-1.

Tot slot deden ook Sporting Lokeren en KAA Gent hun duit in het zakje. Het nummer vier in de stand, Lokeren, was een maatje te groot voor het nummer vijf, Gent. Pas in de slotminuut konden de Buffalo's enigszins milderen: 3-1.