De Witte ziet nadeel voor Gent op de transfermarkt: Wij draaien daarin niet mee

De Witte ziet nadeel voor Gent op de transfermarkt: "Wij draaien daarin niet mee"

29-04-2019 19:58
6

KAA Gent is bezig aan ontgoochelende Play-Offs. De troepen van Jess Thorup pakten slechts één punt uit zes wedstrijden. Voorzitter Ivan De Witte wil komende zomer de selectie dan ook versterken, maar hij ziet een groot nadeel voor Gent op de transfermarkt.

"Je moet weten dat het voetbal gigantisch veranderd is. De financiële dimensie heeft een extra boom gekend. Waar we vroeger spelers haalden voor 1,5 miljoen euro, kost ons dat nu 3 miljoen euro. De externe wereld met buitenlandse geldschieters en tv-gelden speelt enorm. Vroeger konden we in Frankrijk een speler halen, maar door de injectie van tv-gelden zijn de spelers daar nu veel duurder", vertelt de voorzitter van de Buffalo's tijdens HLN Vista!.

"Wij zijn een community club en draaien daarin niet mee. Net als Genk halen wij onze financiën uit eigen middelen, dat betekent dat we specifieker met transfers omgaan. Deze zomer willen we gericht uithalen op de transfermarkt, maar ook onze groep maximaal samenhouden. En dat alles binnen onze financiële mogelijkheden. Van spelers als Odjidja willen we blijvers maken. Het is me niet ontgaan dat Club en Genk vorig zomer hun kern konden behouden en nu vooraan in het klassement staan", besluit De Witte.