Gumienny over handsspel Mata: “Hij had net zo goed penalty kunnen fluiten”

Gumienny over handsspel Mata: “Hij had net zo goed penalty kunnen fluiten”

29-04-2019 14:27 Laatste update: 15:20
29

Club Brugge won met het kleinste verschil van RSC Anderlecht. Na de betwistbare offsidegoal van Wesley Moraes was er ook vermeend handsspel van Clinton Mata in de zestien. Ex-topref Serge Gumienny laat zijn licht schijnen over de fase.

Volgens Gumienny is er reden tot discussie. "Handspel kan als die bal bij een sliding tegen de steunarm komt. Dus heb je op zijn minst met een discussiegeval te maken en had er net zo goed strafschop gefloten kunnen worden. Hij doet zelf ook wel wat bewegingen met die arm. Ik heb niet de indruk dat die er zomaar ongelukkig tegen komt en hij niet alles doet om het contact te vermijden”, vertelt Gumienny aan Het Laatste Nieuws.

“Moet de VAR dan tussenkomen?”, vervolgt de ex-scheidsrechter. “Dat is weer een andere vraag. Is het een clear error of niet? Als je het mij vraagt, treedt de VAR niet op omdat er zoveel onduidelijkheid is over die regel dat hij er zelf liever zijn handen van afhoudt, maar zelfs met beelden is dit een moeilijke beslissing. Ik hoop alleen dat de bond nu niet opnieuw twee weken gaat wachten om deze situatie te verhelderen."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De supporters van @clubbrugge pakten tegen @rscanderlecht uit met deze knappe tifo 👏👏👏 #ClubBrugge #RSCA #CluAnd #Tifo @thebluesfcb

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op