VP 11 Van De Week Speeldag 6: Winst voor Genk en Club, ook Harbaoui blinkt uit

VP 11 Van De Week Speeldag 6: Winst voor Genk en Club, ook Harbaoui blinkt uit

29-04-2019 10:30
2

Ook op Speeldag 6 van de Play-Offs waren er weer mooie dingen te zien op de Belgische velden. Zo zet KRC Genk zijn opmars voort en wordt het spannend voor de titel van topschutter.

Twee invallers in de defensie
In doel kiezen we deze keer voor Thomas Kaminski, die weliswaar verloor met KAA Gent. Het doelpunt van Leandro Trossard was onhoudbaar, en verder toonde de wintertransfer zich opnieuw een secure doelman die het niveau van KAA Gent makkelijk aankan.

Achteraan staan met Sambou Yatabaré en Joseph Aidoo twee spelers die hun kans grepen als invaller. Yatabaré kwam tegen Standard in de ploeg voor Opare, Aidoo moest dan weer Jhon Lucumi komen vervangen. Brandon Mechele hield Yannick Bolasie in zijn achterzak, terwijl we bij Westerlo een mooie prestatie zagen van linksachter Bryan Van Den Bogaert.

Aanvallend middenveld
Als het gaat om defensieve middenvelders zagen we vooral Mats Rits uitblinken bij Club Brugge. Hij zette Wesley Moraes ook op weg naar een makkelijk doelpunt. Verder kiezen we vooral voor aanvallend geweld.

Zo maakte Didier Lamkel Zé weer het verschil voor Antwerp, al kreeg hij ook opnieuw een rode kaart. Theo Bongonda was een kwelduivel voor Cercle Brugge en kon dat verzilveren met twee doelpunten.

Zes goals voorin
Hamdi Harbaoui is opnieuw topschutter in de Jupiler Pro League, met drie goals zette hij Zulte Waregem op weg tegen Cercle. Francesco Forte bezorgde Waasland-Beveren met twee goals nog een onverhoopte zege tegen revelatie Union. De derde plaats is voor Teddy Chevalier, die duidelijk gemotiveerd was tegen Moeskroen en ook zijn goaltje meepikte.