Bayern München ontsnapt in blessuretijd aan nederlaag door gemiste penalty

28-04-2019 20:00

Bayern München heeft zondag twee punten laten liggen tegen degradatiekandidaat 1.FC Nürnberg. De koploper van de Bundesliga kwam niet verder dan 1-1. In blessuretijd miste de thuisploeg zelfs nog een penalty.

Borussia Dortmund ging zaterdagmiddag zeer pijnlijk onderuit in de fameuze Kohlenpott-derby: aartsrivaal Schalke 04 won in Dortmund met 4-2. Bayern, met één punt meer dan BVB, had een dag later dus een gouden kans om een gat van vier punten te slaan met de titelconcurrent en zo een grote stap te zetten naar de zevende opeenvolgende Bundesliga-titel.

Nürnberg, de nummer zeventien van de ranglijst, bleek echter niet van plan om zich gemakkelijk gewonnen te geven. Bayern werd tot de rust op 0-0 gehouden en snel na de pauze kwam Nürnberg zelfs brutaal op voorsprong. Matheus Pereira schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Het duurde tot de 75e minuut voordat Bayern de stand gelijk trok. Serge Gnabry, tijdens de pauze in de ploeg gekomen voor Thomas Müller, haalde de trekker over. Bij de tweede paal scoorde de aanvaller met een knappe voetbeweging. Der Rekordmeister ging daarna hartstochtelijk op jacht naar de winnende treffer, maar in blessuretijd leek het nog volledig mis te gaan. Nürnberg kreeg namelijk een penalty. Tim Leibold schoot echter tegen de paal.

Bayern heeft nu 71 punten, twee meer dan Dortmund. Er staan nog drie competitieduels op het programma voor de koploper: Hannover 96-thuis, RB Leipzig-uit en Eintracht Frankfurt-thuis.