Top-vier glipt uit handen van Man United na blunder De Gea in matige kraker

Top-vier glipt uit handen van Man United na blunder De Gea in matige kraker

28-04-2019 19:28
1

De Premier League-kraker tussen Manchester United en Chelsea is zondagmiddag in een remise geëindigd. Op Old Trafford eindigde het topduel in 1-1. United moet nu hopen op uitglijders van Tottenham Hotspur, Arsenal en Chelsea om nog in de top-vier te kunnen eindigen. 

United, met Romelu Lukaku de hele wedstrijd tussen de lijnen, begon uitstekend op Old Trafford. De mee opgestoomde Luke Shaw combineerde met Paul Pogba en Romelu Lukaku en legde de bal terug op Juan Mata. Hij kon simpel afwerken.  

Het kwakkelende United dacht met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar een ketser van David De Gea leidde de gelijkmaker in. De Gea, die de laatste weken regelmatig in de fout ging, grabbelde bij een afstandsschot van Antonio Rüdiger en Marcos Alonso was er snel bij om af te werken. 

Na de pauze bleef het tempo hoog, maar het voetbal was niet best. De wedstrijd werd overschaduwd door diverse blessuregevallen. Zowel Rüdiger als Eric Bailly (United) viel uit. Bij Chelsea speelde Eden Hazard de hele wedstrijd mee.

Voor The Red Devils en The Blues resteren nog twee wedstrijden in de Premier League. Nummer zes United speelt tegen Huddersfield Town (uit) en Cardiff City (thuis), Chelsea, de nummer vier achter Tottenham Hotspur, treft Watford (thuis) en Leicester City (uit). Arsenal is de nummer vijf op de ranglijst. Eerder op de dag gingen The Gunners hard onderuit bij Leicester. Spurs heeft 70 punten, Chelsea 68, Arsenal 66 en United 64.