Manchester City boekt cruciale zege op stug Burnley en kan landstitel ruiken

28-04-2019 17:00
2

In de zinderende strijd om de Premier League-titel heeft Manchester City zondag een zéér kostbare zege geboekt. Het stugge Burnley werd met 1-0 verslagen. Sergio Agüero kroonde zich na rust tot matchwinner.

Nadat Liverpool vrijdagavond al met 5-0 had gewonnen van Huddersfield Town, kon City niet achterblijven. Een overwinning bij laagvlieger Burnley zou betekenen dat het team van Pep Guardiola opnieuw aan kop zou komen - en dat met nog maar twee speelrondes te gaan in Engeland.

Op Turf Moor verdedigde Burnley zondag met man en macht. De thuisploeg hield tot de 63e minuut stand. Agüero zorgde uiteindelijk voor de verlossing. Een schot van de Argentijnse goalgetter léék op de doellijn te worden gekeerd, maar de bal had de lijn wel degelijk gepasseerd. Bijzondere mijlpaal voor Agüero: hij heeft nu vijf seizoenen op rij twintig goals of meer gemaakt in de Premier League. Alleen Thierry Henry lukte dat eerder.

Wint Man City z'n twee resterende wedstrijden, dan is titelprolongatie een feit. Leicester City (thuis) en Brighton & Hove Albion (uit) zijn de volgende tegenstanders. Liverpool, dat één punt minder heeft, treft Newcastle United (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis).