Thorgan Hazard gaat stap omhoog zetten: Ik heb al een akkoord

Thorgan Hazard gaat stap omhoog zetten: "Ik heb al een akkoord"

28-04-2019 14:00 Laatste update: 14:06

Thorgan Hazard wil na het seizoen naar een grotere club zetten en is hard op weg om deze ambitie te verwezelijken. De smaakmaker van Borussia Mönchengladbach heeft namelijk een persoonlijk akkoord met Borussia Dortmund. Dat onthulde Hazard in gesprek met VTM Nieuws

Na een periode van openlijk geflirt is er een huwelijk tussen beide partijen in de maak. "Het is nu aan de clubs om een vergelijk te vinden. Ikzelf heb een akkoord met hen, nu moet er wat bewegen bij de clubs. Het is niet langer aan mij. Ik laat alles over aan mijn vader (die zijn zaken behartigt, nvdr.) en aan de clubs", vertelde Hazard tegen Gilles De Bilde.

Hazard wacht nu geduldig af. "Ik heb nog een contract van één jaar, maar ik heb eerder al aangegeven dat ik graag een nieuwe stap wil zetten in mijn carrière. Ik wil iets nieuws ontdekken. Het is nu wachten op een akkoord tussen de clubs. Dat vergt tijd, maar zo gaat dat nu eenmaal met onderhandelingen."

Flinke winst
Mönchengladbach nam Hazard in 2015 voor acht miljoen euro over van Chelsea en dat is een koopje gebleken. In 179 optredens voor die Fohlen was de Rode Duivel liefst goed voor 45 treffers en 23 assists. Mede dankzij deze statistieken levert hij naar verluidt meer dan 35 miljoen euro op. Bij Dortmund, de huidige nummer twee uit de Bundesliga, wordt Hazard een ploegmaat van Axel Witsel.