Burgemeester van Brugge is bikkelhard voor vandalen van Anderlecht: Hoort niet

Burgemeester van Brugge is bikkelhard voor vandalen van Anderlecht: "Hoort niet"

Gepubliceerd: zondag 28 april 2019 om 12:30zo 28-04-2019 om 12:30

Laatste update: zondag 28 april 2019 om 12:48zo 28-04-2019 om 12:48

De vandalenstreken van enkele fans van Anderlecht kan paars-wit nog zuur opbreken. Hooligans van Anderlecht bezochten het stadion van Club Brugge zaterdagnacht en bespoten het met graffiti. De burgemeester van Brugge is absoluut niet tevreden.

Slogans als 'Leko = dief' en 'Ultra's RSCA, we do what we want' vielen zondagochtend te lezen op het stadion van Club Brugge. Enkele hooligans van RSC Anderlecht hadden het Jan Breydelstadion beklad met graffiti.

"Het zou de conciërge van het stadion zijn die de personen op heterdaad betrapt heeft. Maar die hebben het op een lopen gezet, waardoor ze niet konden gevat of geïdentificeerd worden", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan Sporza.

De fauw kon ook absoluut niet lachen met de actie. "Dit is een teken van vijandschap, een macht die men wil tonen vanuit een beperkte groep Anderlechtsupporters om te zeggen dat zij de baas zijn in het stadion van Brugge, wat uiteraard niet het geval is. Dit hoort niet bij de sport."

Risicomatch
De politie van Brugge is inmiddels met een onderzoek gestart. Er zou ook al een reiningsactie aan de gang zijn. "We zouden niet willen dat dit als een soort ereteken aanzien wordt voor de enkele gewelddadige supporters van Anderlecht. We zullen dan ook proberen om de tags te verwijderen of te overschilderen", zegt De fauw. 

Voor de topper tussen beide clubs is de politie zondagavond alvast extra waakzaam rond het stadion.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een onaangename verrassing bij @clubbrugge vanochtend, dat het bezoek kreeg van fans van Anderlecht die het stadion bespoten met graffiti. #RSCA #RSCAnderlecht #CluAnd #ClubBrugge

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Poll

Moet Anderlecht hiervoor een straf krijgen?

(641 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws