Suarez blikt terug op periode bij Ajax en Liverpool: Heb ik veel aan te danken

Suarez blikt terug op periode bij Ajax en Liverpool: "Heb ik veel aan te danken"

Gepubliceerd: zondag 28 april 2019 om 12:14zo 28-04-2019 om 12:14

Voor Luis Suarez kan het slot van het seizoen wel eens heel bijzonder uitpakken. De spits van FC Barcelona neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Liverpool, terwijl met Ajax nog een andere oud-club van hem in de race is.

"Ik ben Liverpool enorm dankbaar. Ze hebben mij veel gegeven", zegt Suarez tegen The Daily Mail. "Het is leuk om over alle mooie dingen die ik bij Liverpool heb meegemaakt te praten in aanloop naar de wedstrijd. Maar zodra ik op het veld sta is er geen sprake meer van vriendschap of mooie herinneringen." Hij zal een doelpunt op Anfield dan ook gewoon vieren. "Ik verdedig de kleuren van Barcelona, met alle trots van de wereld."

Mocht Barça afrekenen met The Reds en Ajax verslaat Tottenham Hotspur, dan staat Suarez in de finale opnieuw tegenover een van zijn oude clubs. "Ik mag van geluk spreken dat ik mooie herinneringen heb overgehouden van alle clubs waarvoor ik heb gespeeld. Aan Ajax heb ik veel te danken, daar heb ik mijzelf heel sterk ontwikkeld waardoor ik de stap naar Liverpool kon maken."

De 32-jarige Uruguayaan kroonde zich zaterdagavond tot landskampioen met Barça door een 1-0 overwinning op Levante. Lionel Messi maakte het enige doelpunt. Woensdag wacht het treffen met Liverpool in Camp Nou. Ajax gaat een dag eerder op bezoek bij Tottenham.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws