'Anderlecht krijgt gelijk van TAS in zaak-Suarez en ontvangt financieel cadeau'

'Anderlecht krijgt gelijk van TAS in zaak-Suarez en ontvangt financieel cadeau'

28-04-2019 09:46 Laatste update: 09:47
5

RSC Anderlecht heeft een grote slag geslaan in de zaak-Suarez. Na geruzie tussen de Argentijn zijn nu ex-club Belgrano en Anderlecht heeft het TAS, Internationaal Sporttribunaal, zich uitgesproken over de zaak.

In de zomer van 2016 trok Suarez de deur van Anderlecht achter zich dicht. De Argentijn voelde zich na de aanslagen in Brussel in maart van dat jaar naar eigen zeggen onveilig in ons land en besloot om te vertrekken. Hij verbrak zijn contract en ging voetballen voor Belgrano. Anderlecht daagde hem en de club voor de rechter. Paars-wit heeft nu ook zijn gelijk gehaald voor de rechtbank.

Zo meldt Canal Show Sport dat het TAS geoordeeld heeft dat Belgrano paars-wit een flinke som moet betalen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 1,2 miljoen euro. RSC Anderlecht vroeg aanvankelijk 600.000 euro, maar krijgt nu dus het dubbele van dat bedrag.

Inmiddels komt Suarez ook niet meer uit voor Belgrano. Hij werd afgelopen winter voor zo'n drie miljoen euro verkocht aan River Plate. Een deel van dat bedrag gaat nu dus naar Anderlecht.