Update: Norwich City vergezelt Sheffield United in de Premier League

Update: Norwich City vergezelt Sheffield United in de Premier League

27-04-2019 22:28

Sheffield United is komend seizoen actief in de Premier League. Door een zege op Ipswich Town wisten The Blades zich zaterdagavond te verzekeren van promotie. In theorie zou nummer drie Leeds nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar het verschil in doelsaldo is + 13 in het voordeel van Sheffield. In 2007 was Sheffield United voor de laatste keer actief op het hoogste niveau van Engeland. 

Door doelpunten van Scott Hogan en Jack O'Connell won Sheffield op eigen veld met 2-0 van Ipswich. Uit 45 duels heeft United nu 88 punten; de club heeft zich daarmee vrijwel verzekerd van een plek bij de eerste twee ploegen van het Championship - en dus directe promotie naar de Premier League. 

In 2007 degradeerden The Blades uit de Premier League. Tussen 2011 en 2017 was de ploeg van manager Chris Wilder (foto) zelfs actief in de League One, het derde niveau van Engeland. Norwich City, de nummer twee van het Championship, kan zich later op de avond verzekeren van promotie. Een remise tegen Blackburn Rovers volstaat.

Huddersfield Town en Fulham zijn al gedegradeerd uit de Premier League. Nummer achttien Cardiff City lijkt de derde ploeg te worden die volgend seizoen actief is in het Championship.  

Update 22.23: Ook Norwich City heeft promotie naar de Premier League afgedwongen. The Canaries hadden aan één punt genoeg tegen Blackburn Rovers en liepen in rap tempo uit naar een 2-0 voorsprong. Marco Stiepermann en Mario Vrancic verzorgden de treffers. Lewis Travis bracht nog voor rust de spanning terug, maar de 2-1 bleef op de borden van Carrow Road staan.

Voor Norwich City is het de derde promotie naar het hoogste niveau in acht jaar tijd. Norwich sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Aston Villa. Eén punt is genoeg om de titel in het Championship veilig te stellen.