KRC Genk zet nieuwe stap richting titel, Trossard maakt het verschil

27-04-2019 22:17 Laatste update: 22:29
28

KRC Genk heeft zaterdag een nieuwe stap gezet richting de Belgische landstitel. De Limburgers wonnen met het kleinste verschil op het veld van KAA Gent. In de tweede helft maakte Leandro Trossard het enige doelpunt van de match.

Rusten in de Ghelamco Arena deden we met een brilscore. Ito maakte wel een fraaie treffer, maar de VAR greep terecht in. Pas na de rust kon Genk het verschil maken. Aan de rand van de zestien toverde Trossard en gaf de doelman het nakijken. Na de 0-1 bleef Genk duidelijk baas. De dubbele voorsprong bleef wel uit. Onder meer Trossard mikte nog op de paal.

Genk boekt haar vijfde zege in Play-Off 1. Het telt nu negen punten meer dan Royal Antwerp FC en Club Brugge. Blauw-Zwart speelt op zondag wel nog tegen Anderlecht. Door de zege kan Genk op de volgende speeldag zich tot kampioen kronen. KAA Gent al een paar dagen vroeger vieren. Dan moet het op 1 mei wel de finale van de Beker van België tegen KV Mechelen.