Titel lijkt Witsel te ontglippen: Schalke wint spectaculaire Kohlenpottderby

27-04-2019 17:37

De kans dat Borussia Dortmund kampioen wordt van de Bundesliga is na zaterdagmiddag een stuk kleiner geworden. Schalke 04 deed uitstekende zaken door de Kohlenpott Derby verrassend met 2-4 te winnen. Daardoor kan koploper Bayern München dit weekend op vier punten voorsprong komen.

Borussia Dortmund - Schalke 04 2-4
Er leek in eerste instantie weinig aan de hand voor het Dortmund van basisklant Axel Witsel. De ploeg kwam al na veertien minuten op voorsprong dankzij Mario Götze, die een perfecte assist van Jadon Sancho wist te verzilveren. Maar niet veel later maakte Daniel Caligiuri vanaf de stip gelijk na een overtreding in het strafschopgebied van Julian Weigl. Schalke nam vervolgens brutaal de leiding via Salif Sané, die een corner hard in de hoek binnen wist te koppen: 1-2.

Het bleef vervolgens lang 1-2, waarna de wedstrijd in de tweede helft uit zijn voegen barste. Eerst kreeg Marco Reus een directe rode kaart na een tackle van achter. Uit de gekregen vrije trap maakte Caligiuri zijn tweede van de wedstrijd en de derde van Schalke. Kort daarna kreeg ook Marius Wolf een directe rode kaart. Het leek gespeeld, maar Witsel maakte het duel in de 85e minuut even spannend. Heel even, want een minuut na de aansluitingstreffer bepaalde Breel Embolo de eindstand op 2-4.

Met nog drie wedstrijden te gaan kan Bayern de voorsprong vergroten naar vier punten.

Dusseldorf - Werder Bremen 4-1
Benito Raman bezorgde Dusseldorf, waar ook Dodi Lukebakio aan de aftrap verscheen, een droomstart tegen Bremen door al na 54 seconden raak te treffen. Het betekende zijn tiende doelpunt van het Bundesliga-seizoen. Na ruim twintig minuten werd die marge verdubbeld door Karaman.

Ondanks de aansluitingstreffer liet Düsseldorf haar greep op de match niet los. Met nog eens twee doelpunten bepaalde het de eindstand op 4-1. Domper op de feestvreugde: sterkhouder Raman moest al voor de pauze naar de kant met een blessure.

RB Leipzig - Freiburg 2-1
Leipzig heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Dortmund en mag heel stiekem weer hopen op de tweede plek in Duitsland. SC Freiburg werd met 2-1 verslagen, waardoor de achterstand van Leipzig op Dortmund nog vijf punten is. Timo Werner maakte na iets minder dan twintig minuten de openingstreffer voor Leipzig, op aangeven van Yussuf Poulsen.

Leipzig was beter en kreeg de grootste kansen, maar incasseerde toch de gelijkmaker van Vincenzo Grifo. Tien minuten voor tijd kreeg Leipzig een strafschop, die werd benut door Emil Forsberg. Leipzig wist vervolgens stand te houden.