Witsel betaalt Dortmund elke eurocent terug: Ben meer waard dan twintig miljoen

Witsel betaalt Dortmund elke eurocent terug: "Ben meer waard dan twintig miljoen"

27-04-2019 14:01
3

De transfer van Axel Witsel naar Borussia Dortmund blijkt een schot in de roos. De Rode Duivel maakte zich vanaf minuut één onmisbaar bij het huidige nummer twee uit de Bundesliga. Dat had Witsel zelf stiekem ook wel verwacht voor aanvang van het seizoen.

Bondscoach Roberto Martinez noemde zijn pupil zelfs de beste transfer ter wereld van afgelopen zomer. "Ik denk dat hij bedoelde dat mijn prijskaartje van twintig miljoen erg laag was vergeleken met andere toptransfers. Ik denk dat hij in die zin wel gelijk heeft. Ik denk ook dat ik meer waard ben dan twintig miljoen en ik heb al heel goeie prestaties laten zien hier", schat Witsel zichzelf in bij Sporza.

Met zijn uitspraak schatte Martinez de deal rond Witsel dus eigenlijk hoger in dan de overgang van Cristiano Ronaldo naar Juventus. "Ik denk niet dat Martinez me op hetzelfde niveau als Ronaldo wou plaatsen", aldus Witsel. "We moeten serieus blijven. Ik ben bij Dortmund zeker een belangrijke speler, maar ik kan mezelf niet met Ronaldo vergelijken. Of met Lionel Messi. Die twee spelers komen van een andere planeet."