'United wil profiteren van contractsituatie en Tottenham beroven van Eriksen'

'United wil profiteren van contractsituatie en Tottenham beroven van Eriksen'

27-04-2019 07:54
2

Manchester United lijkt in de zomer voor vuurwerk te gaan zorgen op de transfermarkt. De club van manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn zinnen gezet op Christian Eriksen, die nu nog actief is bij Premier League-concurrent Tottenham Hotspur.

Dat melden Engelse media, waaronder The London Evening Standard. De 27-jarige Eriksen is een dragende kracht bij Tottenham, maar zijn contract loopt nog maar tot medio 2020. De Deense spelmaker kan zijn huidige salaris van 80.000 euro per week verdubbelen in Londen, maar is desondanks terughoudend met het tekenen van een nieuwe verbintenis.

United ruikt daardoor zijn kans. Real Madrid zat eerder ook achter Eriksen aan, maar lijkt de pijlen juist op sterspeler Paul Pogba van The Mancunians te richten. Op Old Trafford kan Eriksen zijn inkomen zelfs verdriedubbelen. Spurs zal liever niet verkopen aan een concurrent, maar wordt daar door de contractsituatie van Eriksen mogelijk toe gedwongen.

Als Eriksen weigert te verlengen, lijkt een transfer in de zomer de enige optie. Spurs wil in dat geval minimaal zeventig miljoen euro ontvangen.