Bailey blijft strijden voor ticket Champions League, Denayer met de schrik vrij

26-04-2019 23:30 Laatste update: 23:38

Bayer Leverkusen blijft hopen op een ticket voor de Champions League. De ploeg van Leon Bailey won vrijdagavond voor de derde keer op rij en zette deze keer FC Augsburg opzij: 1-3. Leverkusen staat nu zesde met een achterstand van twee punten op nummer vier Eintracht Frankfurt.

Augsburg - Leverkusen 1-4
Augsburg kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong dankzij Kevin Danso, die raak kopte uit een hoekschop. Lang stond die voorsprong niet op het scorebord, want Kevin Volland ramde drie minuten later alweer de gelijkmaker binnen. De ploeg van Bosz kreeg meerdere kansen op de voorsprong, maar benutte die niet.

Leverkusen kwam na de pauze op voorsprong door goudhaantje Kai Havertz, die zijn ploeg op 1-2 zette met een gevoelige voetbeweging na een aanval over links. Niet veel later werd een goal van Jonathan Tah vanwege buitenspel afgekeurd, maar de 1-3 viel alsnog dankzij diezelfde Tah. Julian Brandt maakte er in de slotfase 1-4 van.

Bordeaux - Lyon 2-3
Olympique Lyon is vrijdagavond ontsnapt bij Bordeaux en doet nog altijd mee om een Champions League-ticket. Vlak voor tijd stond de ploeg van Jason Denayer met 2-2 gelijk, maar Moussa Dembélé zorgde voor de late zege. Memphis stond na een kwartier op de juiste plek en zette zijn ploeg op voorsprong. Jimmy Briand maakte na ruim een half uur gelijk, waarna Nicolas de Préville kort daarna zelfs voor de voorsprong zorgde.

Lyon keek in de tweede helft lang tegen een achterstand aan, maar maakte in de 67e minuut gelijk. Bordeaux verspeelde de bal in de opbouw en bood Lyon daarmee de kans om gelijk te maken. Maxwel Cornet maakte 'm van dichtbij.

Bij een gelijkspel zou het niet blijven, want vlak voor tijd schoot Dembélé de winnende treffer binnen. Daar ging opnieuw een verdedigingsfout van Bordeaux aan vooraf. Dembélé rondde uiteindelijk af. De achterstand van Lyon op nummer twee OSC Lille is nog maar drie punten.